Dítě trojhvězd

Dítě trojhvězd

Anotace: *

Paví kroje v očének
smrákají si letmé dotyky
v němž dávný čaroit proměn
upadl na zemskou náruč
aby polím zvlněných rozkvětů
zatřpytnul půvab instrumentu
po nachové sytosti lesku a melodií.


A co z tažných dálí
je k zasnoubení
toť lásky feromonů zavoní
zaříkáváním otce i matky osamění
a jejich bloudení v přítmí zkreslenin.


Dítě trojvězd z perutí hlásá
to jsem ale bohaspásná přičinění.
Autor Dejvis, 10.05.2023
Přečteno 123x
Tipy 7
Poslední tipující: MatyhoZmaty, Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trojhvězda,to mě zaujalo nejvíc :)

10.05.2023 10:44:37 | taraodjinud

Aspoň tak a děkuji :)

10.05.2023 10:49:30 | Dejvis

Pěkné, dítě jako symbol radosti. Ráda jsem četla.

10.05.2023 10:32:10 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí