Z horstvech převýšení

Z horstvech převýšení

Anotace: *

Proč nejsi labuť má
to tklivě pobolívá
u červeného nerostu srdečnic
aspoň
že ponecháváš látku podobizny v posteli
a já se na ní bělostně z perel očí nesžívám
to by zasáhlo šípem
mou duši muší.



Prozpěvuji si za to ve sprše
tvým hlasem notně podmanivým
v umlkách jisto obrečen.



Skřet můr vichré noci
mi ukrájí sen
na plátky mečíků

kde roztesknu si
nachovo do duhách
k zahuštěným lijákům černovlásým
abych se jimi obnažil
jako mrak přilbic
z horstvech převýšení

vlastních zapomnění


tu tě tady
věnčívaně proklínám.
Autor Dejvis, 21.06.2023
Přečteno 82x
Tipy 14
Poslední tipující: Nikkolas, jenommarie, Kan, Psavec, Frr, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Filozofie velmi pronikavá v slzách máčená a velmi citlivě naneseno do škál barev formátu nekonečna. Emoční a přesvědčivá poezie.

21.06.2023 12:25:27 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí