Tak vynořit se z temnot lživých vod...

Tak vynořit se z temnot lživých vod...

Anotace: vázané verše

 

Tak vynořit se z temnot lživých vod

a spatřit světlo svobodného světa!

To závrať blaženství by kalná vysušila blata

a ústa vykřikla: Buď nesmrtelný lidský rod!

 

Tak slyšet chorál rozmachu a ladu tvůrčích sil

a plody života zřít v nespoutaném skladu!

To z úcty k člověku by láska uchvátila vládu

nad duchem zlovolným a řetěz otroctví

                                                 by navždy povolil.

 

Nám právo naslouchat je dáno z mysli všemu,

tak um svůj uplatnit, kam lidský sahá vid

a struny přátelství svým vlastním srdcem

                                                    nechat rozeznít.

Kdy skončí násilí, jímž máme se jak stádo

                                                   pachtit v klamu?!  

Autor Zoroaster, 25.06.2023
Přečteno 85x
Tipy 6
Poslední tipující: jitoush, Marten, Divíšek., paradoxy, Fialový metal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Něco z minula na mě dýchlo....Ji.

26.06.2023 19:59:25 | jitoush

Dobré a pěkné! :*)

25.06.2023 17:54:02 | Divíšek.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí