SMĚJÍCÍ SE SMRT

SMĚJÍCÍ SE SMRT

 

Zastavit osud kruté smrti

v nenávratnu ticha tmy

která nás stále strachem drtí –

vládne srdci úzkostmi

lze pouze když se neuškrtí

pramen dětské radosti

 

Až přijde konec světa v temnu

s nenávistí ke světlu –

možná si ani nepovšimnu

mlčícího orchestru

jenž nechce zahrát boží hymnu

pýše hluchých arbitrů

 

Snad pravda lásky nepropásne

nekonečno věčnosti

v přírodě kruté – v noci krásné

probuzením žádosti

a přitom touha neuhasne

s ohněm spravedlnosti

 

Autor ARNOKULT, 01.07.2023
Přečteno 142x
Tipy 18
Poslední tipující: Tvbm, Emily Říhová, MatyhoZmaty, Frr, Sonador, Psavec, paradoxy, Fialový metal, Stanislav32, jenommarie, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

s dětskou radostí, touha jistě nevyhasne... krásná!*

02.07.2023 10:32:30 | Sonador

Děkuji. Na Literu jsou mnohem lepší autoři. Já píši minimálně.

02.07.2023 16:50:47 | ARNOKULT

jsi zbytečně skromný... tak aspoň, že občas, mám Tvé texty moc ráda*

02.07.2023 18:57:06 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí