Probuďte se

Probuďte se

Anotace: *)(*

Mohu v tobě býti
a přesladce sníti
o krásách rtů zpovědních
kdesi
kde plachtím v neskonání září...


Ale pod jednou podmínkou
zvolává říše snů
z kapradí mechu
a kouzel devíti skřítků.


Půjdeš nahý do lesa smaragdu
uvelebíš se u modravé studánky
a tam zlehýnka ti ostychy
vykreslím na čelo
siluetu květu
rudohlávka
v nachově růžových zdobení
a srdcí andělů
jímž podlehneš k ovonění lékořic
tak spi a nemluv
ty dobrodruhu ješitný
zamilovanče.


ÓÓÓ
ÓÓÓÓÓ
ovětřen
ováben
ideálem ticha

ÓÓÓÓÓÓÓ
O-NÁÁ

NĚHY-Ó-VILNÁ

mi tiskne již ňadry hruď
co hoří
a boří stud
a se mnou to divy dělá
avšak tajuplná odvrací tmavotvář
k fantomovi noci
po svých tygřích střevíčkách
jež mi
zaplesají v hlubinách vzbouřených skal.



Pa Pá
spát
a mít rád svět
kdo to zpívá
já nerad bych nemiloval
ozvěno nymf víl
pokvetle okvetlých
lampióny hvězd bronzu
a kočičí zvědavosti.



Tulák dědoušek
zjeví se z houštin
a minci štěstí mi dá

v tu chvíli pláči s ním
a nesním

sem klidnější romantik

a ta pohádka o lásce

ÓÓÓ

ta pohladí čtenáře
ta nekončí

probuďte se

je ráno...
Autor Dejvis, 11.07.2023
Přečteno 95x
Tipy 10
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, šerý, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to ses rozjel Dejve*
Teď jen realizovat sen a hodit budíka do koše. Rozbřesk jak bílý kohouti - kšššá!

11.07.2023 15:37:34 | šerý

Díky moc!* Snažil sem se zjitřit tuto epochu kamaráde;)

11.07.2023 16:21:44 | Dejvis

ST.

11.07.2023 13:37:28 | mkinka

ST*
V poledne a všichni spí ;-))
***
Ať se Ti daří Dejve.

11.07.2023 12:40:37 | Fialový metal

Díky chlape moc!* No jasně:)

11.07.2023 15:36:38 | Dejvis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí