A tak tiskneš maně noc...

A tak tiskneš maně noc...

Odvahu! Vždyť pod plátnem tu leží
Neskomírá slovy, jen pohybem kupředu
Kontury jasné pode třmeny
Jako by schod byl ještě nosný
Až na vzduch
Ten bývá krutý, obzvlášť k ránu
Proráží cesty, kudy krev neteče
a píseň nezahvízdá...

Muži...
Těla a hlavy a zárodky duše
roztrýzněné na atomy
Druhotný milenec je materialista,
zašeptals trochu posmutněle
(ale až poté co jsme se potkali
a těla usnula)
Je to eklektik bez špetky pepře!
Pohladila jsem Tě cukrově po čele
s malou hebkou úzkostí:
Máš pravdu, lásko:
Sůl na Hamlety a jejich černou mosaznou  sprostotu!
Měls příliš okamžiků, které trvají
a které nenastávají osaměle
- A ani z odevzdání, vydechls
A také, že celistvost v prostoru není věčnost v čase
Skepse, drahá, je koryto mé lásky k životu
Ale i teoretik je tak trochu cochon
A také
I láska je tak trochu puta
Když je pravá
Autor Ophelia81, 15.08.2023
Přečteno 63x
Tipy 13
Poslední tipující: Kaňka, Sonador, RadekČ, Stanislav32, Fialový metal, mkinka, šerý, Psavec, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty píšeš hodně dobře.

15.08.2023 14:35:08 | mkinka

Děkuji vřele, Tvá odezva mě těší... :-)

15.08.2023 15:02:11 | Ophelia81

Rádo se děje.

18.08.2023 19:03:33 | mkinka

:-)

18.08.2023 19:41:09 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí