Úhoři

Úhoři

Jako by spasen pouhým vzdechem od žeber k nebi
Nosíš duté nádoby s prasklinou ke zdi
Jež zachvívá se vlastním uzarděním
Ten dlouhý ocas ryb jak na suchu si snídá člověka!
A z podrážek bot čistíš beznohé drobnými kůstkami těch ohlodaných chvil
Žebřík skloněný
Co kdyby někdo přece...
Chtěl ještě viset?

Tys ho neslyšel
Ale dnes byl tu...
Mluvil tak něžně o hlíně
Že voda sušila svůj břeh
Na něm leželi úhoři
Tepali se až do stmívání
Ale nikdo je neslyšel
Bylo to jako by stříleli klapot bot každý den
Tím stejným pohybem
Od srdce
Ale bez lásky
Autor Ophelia81, 18.08.2023
Přečteno 53x
Tipy 17
Poslední tipující: Fialový metal, Kaňka, narra peregrini, Sonador, Stanislav32, IronDodo, Anfádis, mkinka, šerý, RadekČ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čtivé, znáš rybářské prostředí a znalost věcí kolem.

18.08.2023 18:53:49 | mkinka

Děkuji mockrát... :-) *

18.08.2023 19:03:17 | Ophelia81

Rádo se stalo.

19.08.2023 11:18:14 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí