Amerika

Amerika

 

*

Věčně ztracená na cestách

svůj strach přeci jen lámu

v sedmimílových botách

nacházím sebe samu.

**

Ať si kdo chce, co chce říká;

Amerika už není zítřka!

Spadlas hluboko, svobodo,

vítej doma, Irská hospodo.

***

Všichni chodí na Guinness.

Sladký je ten tmavý mok,

v hlavách nemají nic.

Černý, Slovan i otrok.

****

Commonwealth je stále všude.

Vidím to na každém kroku,

a jak píšu tuhle sloku

nadřazenost je a bude.

***

Sedím na štokrli u baru

a v myšlenkovém zmaru

kývnu na hospodského

mého bratra polského;

**

Báječná Amerika.

Je tu jiný kraj

a já potichu říkám:

Black Russian on ice.

*

 

Autor Penemue, 04.09.2023
Přečteno 365x
Tipy 12
Poslední tipující: Jarunka, Bufik, Žluťák, Fialový metal, Zoroaster, Psavec, IronDodo, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí