Zří srdce

Zří srdce

Anotace: *

Zří srdce
vře mít
tě pupení
do porostů
kapradí
k ovonění
prsů
třpytu
jež prosakují vším
co jsi v snoubení
mi ustlala
v závěje snění
Orionu
kolonád
a oběžných koloběhů
ztělesněných nebes.


Jímám tyto záběry
splašených koní
z hvězdné lásko
něhy
sladké
hvězd

vířící
v záření

a milujíc
ty potoky očí
pastelu modrých
shůr

milujíc
ach

čí to je
když tlučeš ze shora
čtvery okrasné
smysly gerber
z tvých kudrných ohnisek

asi blouzním vězením
prosby
šílené z mříží kovu

volám nevyřčené
rozechvění

než polknu andělíčky
za tvé slávy zjevení

umírám tak
na mramoru
chladu
nerad.
Autor Dejvis, 13.09.2023
Přečteno 90x
Tipy 24
Poslední tipující: IronDodo, kozorožka, Anfádis, Kan, Kaňka, Stanislav32, RadekČ, Ophelia81, CULIKATÁ, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nebeská báseň.Bravurně detailně popsaná.

13.09.2023 12:17:11 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí