Dobro volnost

Dobro volnost

 

 

V každém by mělo být přítomno dobro

a každý z nás by měl znát pojem volnost.

Je to jako poznat rozdíl dne a noci.

Husté mraky ze dne noc neudělají.

Zlovolnost se snaží dělat další sluhy

a ti, kteří se poddají, čeká zatracení.

 

Neznalost neomlouvá, ó, ano, tak jest.

Tak tomu vždy bylo, je a navždy bude.

Zpoza rohu se plíží naplánovaná lest.

Je to úplně všude. Dobrý lide, střez se!

 

Noc je čím dál tím delší, svitu ubývá

a tvorů alergických na světlo je dost.

S přeživšími probíhá válka zuřivá.

V lazaretech se dál podávají

milosrdné injekce zapomnění.

Obchází nás smrt a věčná tma přichází.

 

Bude se z ní dát probudit?

 

Autor Penemue, 03.12.2023
Přečteno 189x
Tipy 22
Poslední tipující: Narragan, nehledaná, Kubíno, Psavec, o3_gambit, Ondra, Jarunka, Lesní žínka, Žluťák, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvé verše to vše vypověděly tak, jak tomu skutečně bylo, je a bude.
Vnímám, že pro nás bude příští rok hodně těžký.Bude záležet jen a jen na lidech, jak se s tím ,,poperou." A to po všech stránkách.
Děkuji za tuto přínosnou myšlenku ve Tvé básni a přeji krásnou adventní neděli.

03.12.2023 11:12:07 | Jarunka

Já děkuji za tvé reakce. Každá je jako jedno světýlko v temné noci ;) Těžkosti nás čekají, to je jisté, jde o to, jak se každý chová a zachová :)

03.12.2023 13:44:02 | Penemue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí