Kašna hvězd

Kašna hvězd

Anotace: *

Uviděl
uslyšel
prozřel tvé kroky
jak se blížily úbočím
motýlí třpytky květin
tak vzešla věhlasná láska
s obou stranách předurčení vlnobitých navití.


Budeš mou maličkostí
budeš tmoucí nocí
tedy jestli chceš výt
od západu k východu
jako smečkou vlkodlačích vřav proudů
a tajit se pod rtovým krajem
zhurta krvežíznivě po dásních
až na samotné klimbající jazýčky
kdy se vtahujem do zatmění měsíčního utkvění
a vmetáme sebekrásné žhnoucí melodie
zkonejšená utichlosti
z mého probuzení
mi odkry páví oči
a projiskřím ti jimi svou skrýš
nejhlubších mých přisouzení
jsi-li napojená kašna hvězd
zaplním to zrcadlícím nekonečnem
vzpjaté vásně pod pupíkem sem
v tvých trojrozměrných explozí
Já přesladce svá
ani ústa ohnivá nevyslovím.
Autor Dejvis, 02.02.2024
Přečteno 79x
Tipy 17
Poslední tipující: Sonador, narra peregrini, Žluťák, Ophelia81, Psavec, kozorožka, IronDodo, mkinka, cappuccinogirl, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jsi krásně... poetický, radost tohle číst Dejvi, díky Ti*

03.02.2024 11:33:16 | Sonador

Děkuji milá Son ***

03.02.2024 11:46:02 | Dejvis

Velmi pěkné a čisté v lásce milé.

02.02.2024 11:34:20 | mkinka

Mistře slova
Své slovní perly po mořském břehu sázíš
jednu za druhou
a já jdu jejich cestičkou
okouzlena
tím...

02.02.2024 11:33:58 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí