Láska se bezdomovcem stává...

Láska se bezdomovcem stává...

Láska se bezdomovcem stává,

co lehá v prachu podél cest,

minulost s budoucností hrává

o to, kam přítomnost má vést.

 

A protiklady svoji při tu vedou

nesplynou spolu nikdy jin a jang,

otázky mnohé na jazyk se derou,

než odnese je kalná Jang c´tiang.

 

I smrt se potom může zdáti spásná

tomu, kdo touhy svoje pohřbil již,

 

kdo nevnímá už, jak jsou jitra krásná

a nemá sílu dál si nést svůj kříž.

 

Ten, snad jat vírou, že jsou světy jiné

rád s nekonečnem v nirváně své splyne…

Autor Kozoroh 1, 09.02.2024
Přečteno 97x
Tipy 14
Poslední tipující: Veru, mkinka, Rafinka, Psavec, cappuccinogirl, Marťas9, IronDodo, o3_gambit, Chane, martinaV, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí