Budiž budíš

Budiž budíš

Anotace: **

Přišla temná noc
a dál už nic
nevím co bylo
jen na oblohu vrkám
a oči se mi v ní ztrácejí
jak korály bez myšlenek
a bez myslí můz z chvojí
básnické mluvy v podhůŕí pro tebe
vinoucí hvězdo bohem zamčená
nebo sním v mrazu holohlavé zmlženosti
kde přistává přízrak ženy
aby vlila mi rudou síní krev
do té neměnící slasti té
vánice horko mé
ty lumpe zrádných vášní
a malíkových mašlí
u zemských dlaní orchestrů.



Jsi neobyčejná běloucí nekonečnost
a zpěv pěvců dvoří nám
ta pírka tažení
kamsi v bezvědomí
růžozlaté róbě prsu
co stejně zaplaví ten mžik okamžiku
seinou pařížské podnapilé lásky.



Budiž budíš tichounce
má zkřehlá líce
milujicí odezvu dnů
podél pysku ode rtů a ke kostrčím
rvát se něhytmoucí lédou
až k propasti plné rádoby
jenž obaluje přiznání vin
všemocným slibem se nezamilovat

pakliže ano


svět shoří meteorem
krutým snáz

a do rán houževnatě bolestným.
Autor Dejvis, 05.03.2024
Přečteno 79x
Tipy 16
Poslední tipující: enigman, Ophelia81, kozorožka, cappuccinogirl, IronDodo, Fialový metal, Žluťák, Psavec, Tomcat, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a přesto plným krás...

14.03.2024 09:48:36 | enigman

***

14.03.2024 10:42:01 | Dejvis

Budiž budíš zas a zas
kouzelným slovem, obrazem krás :)

05.03.2024 22:09:19 | kozorožka

Mkinka umí krásně vyjádřit, čím je silná tvá poezie... já jen čtu a tiším vlastní emoce, silné řádky, je až neskutečný jak moc:-*

05.03.2024 19:58:36 | cappuccinogirl

Velmi pěkné obrazy poezie, tvá lyra tvoří nekonečné spojení s něhou a velkým citem k projevu a citu k jazyku.rada jsem četla.opravdu emočně prožité a poezie v tvém obrazu žije v barvách imaginace.

05.03.2024 11:04:14 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí