Vynášení

Vynášení

Nestojím proti své smrti, neohlížím se - jsem
Tvá složená zbraň. Kdesi v zrcadle maličká
hromádka obrostlých kostí, ani nezaplakala. 
Oblečme si cizí kůži a choďme v průvodu.
Řinčeme slovy, polykejme květy, sotva zbavené
kořenů. Nebudeme se poznávat. Když zahlédneme
prázdnou masku, nabídneme ji, volné místo
k sezení.

Napínáme hřbet, abychom pozdrželi slunce,
stavíme valy, abychom nedohlédli noc. A ona
přitom oblézá naše náruče, a když má dost,
hodíme ji do řeky jako Moranu proměněnou
v slámu a listí. Vynášíme za vrata vlastní
těla a čekáme, kdo nás obydlí.
Autor Ophelia81, 04.04.2024
Přečteno 64x
Tipy 24
Poslední tipující: Jan Kacíř, jort1, Penemue, Chane, RadekČ, Iness, Iva Husárková, Sonador, Tomcat, IronDodo, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ale klíč jim nedáme

05.04.2024 10:49:13 | jort1

A pak je to samý padělek...

06.04.2024 14:56:25 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí