Platinových slz

Platinových slz

Lusknutím mrznou úsměvy.

Hroudy peněz za padlý smích.

Pro opatrné žalu záchvěvy

netřeba slz platinových.

 

Nocí tváře opařené,

po doušcích z šálku hvězd,

v dlaních svíraje to cenné,

upřímné gesto či jen prášky na bolest?

 

Papírky tenké jako lis,

hlavy na nich bohulibě svaté.

Lze je násobit, lze je číst,

nedostatek chybí, množství mate.

 

Zlatá nit tu z víček kane,

jenže slza není lžička medu.

Květům šedý vánek vane,

člověk zírá, bez pohledu.

Autor Caliéry, 14.04.2024
Přečteno 43x
Tipy 11
Poslední tipující: Sonador, Lexi, Tritvaetna, Tomcat, mkinka, zase já
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím s mkinou
Moc krásná

14.04.2024 21:20:21 | Tritvaetna

Hodně líbí.

14.04.2024 18:17:41 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí