Sem rozechvělý

Sem rozechvělý

Stvůry a hyeny
děsy a strachy
bude se žrát
do bránic a střev
a kdo se nejvíce činil ranit
ten snadno počůrá svůj zmar
pod postelí na vzdechlinu psa
což mlýnské hodiny neuhodí včas
zavzlykat po kukačce buku
vídat noční můru
z popelů umořených víček
jehož sprostá žárlení
pobije všechna dobráctví
bez očí dloub
a bez kapes člověčí
není žití být stínem spinetu
i toho přemnoženého hlasu
jak v smutku hvězdných hvězdářství
k nedochvilkám blíž
sem rozechvělý já zjev k vyhnanství
chci spílat krvavějším dnem mým
ale nepovím
co dálí dál
chodit planě neb vlétat chrastím
havrani ti to táhnou křídly z kamení
beztak obzorem hrubiánským třpytění.
Autor Dejvis, 23.04.2024
Přečteno 46x
Tipy 17
Poslední tipující: enigman, Anfádis, IronDodo, Ophelia81, Psavec, cappuccinogirl, Žluťák, Fialový metal, zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pláňata mi chutnaj...

25.04.2024 13:42:50 | enigman

Touhle "kovadlinou" bych nechtěla dostat do hlavy...silná báseň, přesně jak ty umíš.

23.04.2024 12:11:48 | cappuccinogirl

Pěkná, Dejve.

23.04.2024 11:44:40 | Žluťák

Emoční a silná poezie a zpěv bolavého nitra v upřímnosti.preji vše dobré a děkuji za možnost čtení i komentování.

23.04.2024 10:47:45 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí