o ledu,tonutí pálence

o ledu,tonutí pálence

Anotace: ..snad z horka vznikla tato fraška

prosebným pohledem
pod ledem
v chladné vodě
v očích strach
naděje
po svobodě

snad cestou
od lesa
rybář krokem
loudavým nespěchá
živen mokem

co skrývá čutora
sám ji plnil
tvrdil že lihem ji neposkvrnil
nikdo mu nevěří
známý on tím
že vodou ohnivou
zahání stín

ten co ho zahalil
po pohřbu nebožky
sám v domě pod skalou
pere své ponožky

ale zpět k rybníku
čas nám plyne
chystejme sekyrku
sic nám zhyne

osoba pod ledem uvězněna
o žábry podvodní ochuzena
dechu ji dochází
marně lapá
po vzduchu hřejivém
stezce v mapách

která by nevedla
prostředkem jezera
domů by ve zdraví
přišla již z večera

a teď se topí
v ledu prosí
staříku pospěš
ostří brus
pod ledem plavu
nahý bosý
do mrazu sekyru
zatnout zkus

ledový vzduch když plíce plní
dostává vodu z hrdla ven
plazí se ke břehu
na kost ztuhlá
přeživše usedá v mocný kmen

zrádné jsou vody stojaté
ledem a sněhem zaváté
kdo na ně vkročí
neznalý zátěžě
na lože poslední
prkna si nařeže

Autor poeta, 23.07.2012
Přečteno 544x
Tipy 2
Poslední tipující: Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí