Velká válka

Velká válka

Anotace: 1914-1918

Na přeplněném nádraží,
Když nad námi bylo šero
Pršelo…..
Kapky dosedaly na zem
Jak bříška prstů na klaviaturu

Vzduch voněl vodou
Stírající slzy
Žen…
…matek, dívek, sester….
Jak hejno ptáků
Mávaly kapesníčky

….S Pánem Bohem….

Píšťala
dusot kol
Marš na kolejích
Místo oje dirigent

Odrazy na sklech
Mávající aleje
Prach, kouř cigaret , mlaskání karet
……

Otázky a vzpomínky
….naděje…
Strach a bolest
Při ryku brzd na nádraží
Když vrátila se mašina
Z druhého směru
Přijely bedny na konečnou

Zpátky
Odkud bylo jim máváno
A pršelo nad nimi tak,
teď stejně jako tenkrát
Když plakaly jejich ženy
…matky, dívky, sestry….
Pláčou i jejich otcové

Sbohem……….
Autor Breakthru, 26.06.2014
Přečteno 522x
Tipy 4
Poslední tipující: Oxík, AndreaM, jitoush, Pamína
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....válka je vůl... prostí lidé umírali,bojovali proti sobě,
zabíjeli se navzájem a za jiných okolností by spolu šli třeba na pivo...
A to jen kvůli touze po moci a ovládaní nenasytné vrchnosti.....
Mocenské hrátky s dalekosáhlými důsledky.....Ji.A děje se to v různých
obměnách stále...

27.06.2014 16:50:01 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí