Baihaimaz

Baihaimaz

Anotace: Baihaimaz - germánský ekvivalent slov Boiohaemum a Bohemia - Čechy

Krása luk, hor, země mnoha tváří;

šumné hvozdy, jichž duby se k nebi tyčí;

zlaty lány klasů, na něž teplé slunko září;

ozvěny v skalách, z minulosti zbraně řinčí.

 

Blyštivý potok se valí přes kameny,

dým osad v nebi splývá v oblaky.

Vzpomeňme dávných časů, kdy bojovné kmeny
vydobyly pro nás tyto kraje navěky.

 

Od té doby s každým z nás
živa země Baihaimaz. 

Autor Oxík, 13.01.2015
Přečteno 588x
Tipy 4
Poslední tipující: bogen, Frr, AndreaM
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je ta země vypleněná...

13.01.2015 23:15:24 | bogen

To je ta země zaslíbená...

13.01.2015 21:13:18 | AndreaM

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí