Za oceán

Za oceán

Anotace: Až zas budeš lživě mluvit, historiku, zkus uvést aspoň pravdy kus, že ten, kdo dobyl Ameriku, byl Viking a ne Kolumbus!

Bouře zuří a vítr stěžně láme

a plachty rozedrány na cáry;

vzdor hněvu moří cestu svoji známe,

vpřed neomylně plují drakkary

 

Ať slunce svítí nad obrozem,

ať měsíc odráží se v mořské hladině;

ať na drakkaru, snekkaru či s vorem

my doplujeme zdárně k pevnině!

 

Nám došly sudy medoviny, piva

a chleba se zápachem zkaženého těsta.

Vpřed, Heimdallovi syni, naděje je živá,

že do Vinlandu vede naše cesta...

Autor Oxík, 02.06.2015
Přečteno 491x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí