Rány času

Rány času

Anotace: Z hlubin věků...

Rozťata staletými spory,

tvé oči plakaly,

když na údolí, hory

plavé tvé kadeře padaly.

Lásko, tvé oči naplněny

směsicí strachu, hněvu, žalu,

když krvácely děti, ženy

po ranách mečů, samopalů;

Vždy, když vlk na Lunu zavyje,

vzpomenu tebe, má matko Slavie;

krev tvá v nás koluje,

pokud naše srdce bije,

jsi tím, co nás spojuje,

má milá matko Germánie!

Autor Oxík, 06.03.2016
Přečteno 437x
Tipy 1
Poslední tipující: Ravena Lupus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí