Dosud stojíme

Dosud stojíme

Anotace: ...

Již tenkrát, kdy kníže oráč odložil svůj pluh,

při nás stáli Perun, Bílý Krist a Bůh;

již tenkrát, kdy nad mršinou slétaly se vrány,

my svorně stáli a jen sobě byli pány!

 

Dnes jste znesvětili přeslavného hrobu

a špatně pro svou zradu zvolili si dobu,

neb s Václavem pozvedneme meč a kalichy

a hladně vám vnoří zobáky se do míchy, 

když skrz žebra se natahují pro plíce

a pro srdce spáry dravé orlice;

A chcem' slyšet žalostný váš řev,

až vám břich a hrudník začne drásat lev!

Autor Oxík, 19.03.2016
Přečteno 421x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí