O železném rytíři

O železném rytíři

Anotace: Trochu historické básně :)

Sbírka: Jizerské ozvěny

Pod koňskými kopyty vítr prach točí
železní rytíři běží rychle na zteč
dřív než jeden z nich zaútočí
zbarví se krví dlouhý meč

V rytířském souboji hlava sťata
do černého bahna bez těla upadla
mezi zatoulaná štěňata a koťata
jak klubíčko jí za vlasy popadla

Statečný rytíř pak na svém hřebci
uhání z bitevního pole k rodině
kde za stolem sedí znavení veršotepci
sázejí slovo od slova v pozdní hodině
Autor Petr27, 16.06.2017
Přečteno 690x
Tipy 4
Poslední tipující: jitka.svobodova, Fany, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji :)

17.06.2017 21:37:36 | Petr27

Líbí :-)!

17.06.2017 10:27:24 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí