Válka růží

Válka růží

Anotace: baseň o válce

Sbírka: Po stopách vesnice, Kde mlčí Múzy?

Slyšel jsem vzlykat růži
voňavý květ dýchá za vojáky
jak stateční a odvážní byli muži
jenž do bitev táhli po smír křivolaký
Klečím u té růže jež strachem nedýchá
rudý kvítek byl svědkem té války
bitvu, jak oheň vojsko rozdmýchá
na dlouhé roky je konec morálky
V bitvě však padl i přítel věrný
plakal jsem, jak ten mrak černý
i když někdy bodal,jak komár dotěrný
ve chvíli poslední viděl svět barevný
Autor Petr27, 11.01.2018
Přečteno 620x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí