Král

Král

Anotace: ...

Koruna Tvá ze zlata,
na hlavě tě tíží...
Brzy příjde odplata,
hlad ční z prázdných spíží...

Špatněs králi kraloval,
lid v nenávist si svedl...
Víc zla než dobra vykonals,
i ten plamen zbledl...

Cesty zpátky dnes už není,
nač je ti teď velké jmění??
Pověz co teď dělat máš?
Hlavu skláníš na oltář...

Z kříže vzhlíží torzo muže,
spasit duši možná zmůže,
za odpustek zářivý,
probudíš se bez viny...

Lid svou pomstu vykonal
odplatu tu zdejší...
Svému králi hlavu sťal.
To je ukonejší...

Cesty zpátky dnes už není,
přišli o své cenné jmění.
Pověz co teď dělat mají,
hlavu sklánět dobře znají...

Zkříže vzhlíží torzo muže,
jejich duši spasit může.
Za odpustek zářivý...
Lid, probudí se bez viny...
Autor Izza, 24.03.2018
Přečteno 641x
Tipy 2
Poslední tipující: Rebejah, Bufik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ve třetí sloce (Cesty zpátky dnes už není...) bych prohodila druhý a třetí odstavec. Taky máš v poslední sloce "zkříže", asi tam má být "z kříže", že?

Jinak básnička nádherná, moc se mi líbí:)

11.04.2018 12:59:02 | Rebejah

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí