Kladivo a kříž

Kladivo a kříž

Anotace: Menší výlev křesťansko-vikinského synkretismu. Vysvětlivka: Bílý Kristus je staroseverské označení pro Ježíše Krista.

Třetí zima svírá hrdlo Země

Midgard se třese a Vlka nastal čas

kladivo dopadá a ozvěna zní temně

srdce nahlodalo černé svědomí a kaz

 

Tříští se světadíly a vysychají řeky

pouta rodů dávno zpřetrhána

čas k boji vzbudit dávno padlé reky

naplnit budoucnost, jež byla předem dána

 

Brány se otevřely a chrlí bojovníky

naše výhra, věřte mi, je jistá

neb se statnými severskými šiky

vpřed jede voj Bílého Krista

Autor Oxík, 07.03.2021
Přečteno 364x
Tipy 3
Poslední tipující: Stanislav32, Ravena Lupus, Emily Říhová
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí