Pochod mrtvých

Pochod mrtvých

Anotace: Inspirováno Řbitovem zviřátek od Stephena Kinga.

Bezhvězdná noc, tichá, stálá,
co by se tu mohlo stát?
Ani vítr nezavane,
není důvod, proč se bát.

Hlína slehlá mnoha lety,
občas kratší dobu zná.
Křížů řady, oba světy
tohle místo prolíná.

Hej hou,
tak jdou!
Zemi ztuchlou, prokletou,
opouští dnes v noci.
Hej hou,
za mnou!
Kdo ví, v čí jsou moci?
Bez srdce a duše jsou.
A branami hřbitova
stovky mrtvých jdou.

Bílé tváře, které znají
pouze chlad a hnilobu.
Doufej jen, že za svítání
vrátí se zpět do hrobu.

Kam kráčejí nemám zdání,
ráno šance nedává.
Slunce svit je nezahání...
jeho barva? Krvavá...

Hej hou,
tak jdou!
Zemí černou, prokletou..
Hej hou,
za mnou!
Kroky duní temnotou,
zvon nemrtvých zní.
Každý z nás, se shnilou duší,
jen o smrti sní.

Hej hou,
tak jdou,
a já kráčím s nimi.
Hej hou,
světlem, tmou,
navždy mezi svými...
Autor Arakanga, 24.09.2007
Přečteno 589x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Řbitov zviřátek - krásná kniha - krásná báseň. Moc se ti povedla. :)

27.09.2007 19:39:00 | Charibeja

dost dobrý!;)

25.09.2007 13:58:00 | Chechtalka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí