Zlý měsíc

Zlý měsíc

Anotace: Báseň ke které mě inspirovala stejnojmenná knížka.

Zlý měsíc oknem na mě kouká,
zlý měsíc k špatnostem mě ponouká,
ve spáncích mi buší krev,
cítím nesmyslný hněv.

Zlý měsíc na mě zírá,
zlý měsíc mě svírá,
černé je noční nebe,
já bojím se sama sebe.

Zlý měsíc jasně září,
zlý měsíc nevinně se tváří,
celou má mě v moci,
už mi není pomoci.

Zlý měsíc schoval se za temným mrakem,
však sleduje mě dál svým jasným zrakem,
kvůli němu nemůžu spát,
proč jen musím se ho bát?
Autor Charibeja, 14.09.2008
Přečteno 400x
Tipy 9
Poslední tipující: Churry, Karmínka, Holis, Lachailla, Bloodmoon, E.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta knížka je o vlkodlacích, četla jsem ji, když jsem byla o trochu mladší. :)

19.09.2008 17:32:00 | Charibeja

O čem je ta knížka? Jinak samozřejmě pěkné!

16.09.2008 16:31:00 | E.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí