Mortifera

Mortifera

Anotace: Ani nevím proč, ani nevím jak. I když ve skrytu duše vím možná obojí...

V pavučinách na zdech ukrytých
spí pavouk, co Smrti spřádá plány.
Kostnatým prstem hraješ tóny
na harfu o zeď opřenou.

Lampa v rohu osvěcuje ti tvář,
stín na podlaze vlní se v kouři,
cigareta dohasíná v popelníku
a ty se díváš dál bez hnutí.

Bílou křídou v rozklepaných rukou
píšu na zeď tvé dlouhé jméno
ve všech jazycích, co znám,
však všechna zní stejně chladně.

V blédé tváři prý divný výraz mám
a před očima rudou mlhu,
když na tvých rtech hraje úsměv
a slova ticho zabíjí: "Pojď už."

Má ruka v tvé je tak nepatřičná,
tvůj krok pomalý a jistý.
Nedbáš mého strachu, jdeš dál,
polykám nasucho: "Kam?"

A zas ten úsměv nachových úst,
jiskra v matném oku,
lampa zhasíná a hudba utichá.
"Vždyť víš," odpovídáš.
Autor Karmínka, 10.01.2009
Přečteno 498x
Tipy 8
Poslední tipující: joaneee, Hor, Necro Immortalis, Egretta, Charibeja, lecrecia
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc zajímavé..temná atmosféra..vytváří to různé pocity a zamyšlení..ST! Btw. ses poslední dobou zase pěkně rozepsala;)

10.01.2009 16:20:00 | lecrecia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí