Apokalyptikum

Apokalyptikum

Pach smrti letí líně tmou,
tuším skutečnost neblahou,
když slyším šepot za mlhou...

...Vstávejte lidé, mrtví jdou.

Rvou svými těly mlhy stěnu,
pod ústy zaschlou krve pěnu,
je jich snad tisíc, možná víc,
mrtvolným tempem jdou mi vstříc,
husí kůže mi naskočí,
jak na mě hledí bez očí
a praví ústy bezzubými:
„Bratře, vítej mezi svými.“

V té hrůze dávám Bohu slib,
náhle se v dáli vztyčil hřib,
vidím v něm Kristův svatý kříž,
rychlostí světla je blíž a blíž
a z nebe zní ukrutný smích:
„Smyji z tebe tvůj těžký hřích,“
jen chvilku cítím prudký žár,
pak tělo ztrácí lidský tvar.

Tu pohltil mě mrtvých dav,
zas přibyl posel božích zpráv
a ač mám pouhé cáry z bot,
vyrážím s nimi na pochod,
kde svorně zníme šepotem...

...Vstávejte, lidé, my už jdem!
Autor petříček, 17.10.2009
Přečteno 593x
Tipy 11
Poslední tipující: Charibeja, monyka, Tomáš Marný, Grizzzelda, E., Churry
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkné

20.02.2010 20:53:00 | monyka

Úžasnééé!:-)

18.11.2009 19:29:00 | Isabella Monvoisin

Líbí..Když jsem si to přečetla,vzpoměla jsem si na všechny ty filmy o zombíkách od Romera,který jsem shlédla.Pěkné...:-)

20.10.2009 16:32:00 | Grizzzelda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí