Zvědavost

Zvědavost

Tvář zkřivenou
-v úšklebku jízlivém.
Páteř vyhrbenou
-v postoji nerovném.
Povídá...

---

Podej mi ruku...
No tak honem!
Já ukážu Ti za chvilinku..
co skrývá se za tím rohem.

Podej mi ruku...
Tak neboj se...
Je tam moc hluku?!
Se bojíš, přiznej se!

Podej mi ruku...
Tak pojď, jen blíž!
Pojď za mnou kluku...
hned něco zříš...

Podej mi ruku...
Však Já tě zlákám!
Tak podej mi ruku...
A pojď povídám!

---

Podal mu ruku,
uslyšel jen děsný smích.
Chtěl se jej pustit...
však ďábel měl ho v rukou svých.

Tak šli, v ruce ruku..
a kluk šeptá, rty zsinalé.
Šeptá poslední modlitbu
že snad ještě živý zůstane.

---

Teď kluku,
teď něco zříš!
Ďábel pustil jeho ruku
a vyrval mu z dlaní kříž...

---

Noc plná ryku
-to pekelník kluka mučí.
Hluboko do masa zabodl dýku
a chlapec skučí...

V agónii kluk se krčí
pavouci a štíři kolem.
Z ran mu červená krev prýští
a on šeptá první: "sbohem..."
Autor mistake, 25.11.2005
Přečteno 528x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí