Černý anděl

Černý anděl

Anotace: Báseň inspirována spolužačkou, kde se jí uprostřed zápisků z přednášky během mikrospánku objevila dvě slova "černý anděl"...

Černý anděl - dvě slova, jež do kamene jsou vryta,
Černý anděl - dvě slova, jež měla zůstat skryta,
jak maják do noci svou září tiše plápolá,
jak voják pomoci svých přátel se dovolá.

Temný posel - jako zloděj do tvých srdcí vkrade se,
Temný posel - jako strach na tvou duši snese se,
spatřil světlo dne a již nechce vrátit se zpět,
spatřil krásy živých, už nikdy neopustí náš svět.

Do tvých myšlenek za slabé chvíle se vplíží,
do tvých citů za osamělých nocí nahlíží,
spatříš jeho tvář, když spatřit svou bys měl,
spatříš černou zář, kde dřív slavík písně pěl.

Z očí tvých vytratí se smích, radost, všechen jas,
slza za slzou jak perly stékají po tváři,
dýkou žalu černý anděl bodá zas a zas,
dokud život tvůj do poslední kapky nezmaří...
Autor Nik.Mirror, 08.04.2010
Přečteno 645x
Tipy 6
Poslední tipující: Maryje..., susana načeva, Charibeja, E., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí