Noční návštěva

Noční návštěva

Anotace: Druhá báseň z cyklu kronika temna.

Sbírka: Kronika temna

Přicházíš se soumrakem,
a s úsvitem mizíš.
Jsi krásná a tajemná
a city jsou ti cizí.

Pod bílým závojem
temné vášně planou.
Zesláblý jsem, zničený
když přichází ráno.

Cosi jako nemoc cítím,
líce bledé mám.
Slabost se dnem stoupá,
je to hlavolam.

Když přichází večer,
začínám zas ožívat,
chtěl bych s tebou být,
však ven mě žene
touha jakás, žíznivá.

Bloudím noční ulicí,
prohlížím si tváře.
Tu mé oko upoutá
zlatých vlasů záře.

Spatřím dívku spanilou,
běloskvoucí šíji.
Tepnu v hrdle naběhlou
však oči mé jen vidí.

S touhou krásně zvrácenou,
rty cítit rytmus tepu.
Vůni krve lahodnou,
v zimnici se klepu.

Rozum mne snad opouští,
v mysli se mi stmívá.
V ústech cítím sladkou krev,
však nový život v žilách.

Nocí letím na křídlech........
Autor Martin H, 20.11.2010
Přečteno 338x
Tipy 5
Poslední tipující: E., Květka Š., Anjesis, Charibeja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí