Žalář

Žalář

Anotace: E. A. Poe je nesmrtelná inspirace

Bodavé světlo jenž ze sna mě probralo,
maličkým otvorem ve stěně zíralo,
přes bolest hlavy a mžitky před očima,
Smrtku jsem neviděl, jak nudou v koutě klímá.

Uprostřed prázdnoty propad jsem panice,
děsivé představy neznaly hranice,
šedivé stíny mi přehrály divadlo,
těsně mně u hlavy zhouplo se kyvadlo.

Znuděná postava, ta s lebkou dohola,
hledí, jak zoufalec nad jámou vrávorá,
zvedá se ze země, šanci dá ještě jednu,
už dáma kostěná tratí se v nedohlednu.

Klečím a hrůza dech mi tají,
kované dveře se otvírají,
odkudsi vzdálené slyším hlasy,
obzorem ženou se lepší časy...snad...
Autor Algernoon, 25.08.2006
Přečteno 412x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí