Přízraků noc

Přízraků noc

Tam v malé vísce v půli noci
síly strašné žádají své moci.
Tuž někde v půli toho večera
stvůry probouzejí se z vesela.

Lojová v jizbě dohořívá svíce,
kostel tloukne o hodinu více.
Špatným spánkem se tu spí,
zlý to pocit tak hospodář bdí.

Studený vichr s okny lomcuje.
Kdo tam bývá? A že ponocuje?
Stíny hýbouc v měsíčním svitu,
on na dvoře! I ty, zmiz od bytu!

Rozlícen muž na prahu stojí.
Zlá tu noc, přízraků houf se rojí.
Znehybněn, polil ho chladný pot,
na stěně svatého obrázku šmot.

Stála tam, na zápraží ved okenice,
poté hrůzně pohlédla do světnice.
V prostý šat oděna, dáma pobledlá.
Tu rána! A obrázek na zem dopadá.

Přízraků zástup zmizel téže noci
však muži nikdo nemohl pomoci.
Píseň smuteční rozezněly zvony,
líto je dítka a truchlící ženy.
Autor Nevratný obal, 17.02.2012
Přečteno 698x
Tipy 17
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy, Lenka Krásnodvorská, vyskovak.cz, Naylit, Krist7nka, Charibeja, střelkyně1, Anjesis, Radek.oslov.Šafárik, tato22, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezky začínáš...:-))

18.02.2012 17:50:07 | střelkyně1

Děkuji. Pokusím se u psaní přetrvat i nadále. :)

18.02.2012 18:17:02 | Nevratný obal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí