Hagen. Štola č.14

Hagen. Štola č.14

Anotace: Aneb moderní folklor dolů Amerika

Doly Amerika tam nikdo nebude Vás zvát,
ve štolách kde se těžil bílý kámen.
Snad do doby, než se začal ďábel smát,
zemřeš, zmizíš, neřekneš ani ámen.
Na konci štoly, kde nikdy není den,
kamaráde utíkej, už blíží se Hagen.
Na kraji štoly´, zrezlá kolejnice,
zazvoň si třikrát, Hagen přijde.
Zazvoň, zavolej, nenamáhej plíce,
Hagen si tě odvede.
Jednou ho pozveš, dvakrát rozzuříš,
a potřetí si na smrt pospíšíš.
Hagena zabila vlastní ruka,
na věky ve štole bloudit má.
Kde je východ dodneška se ptá.
To je osud Hagena, pána dolů Amerika.
I kdyby si kamaráde zazvonil a nezavolal,
naplní se ti zlý sen.
Za rok a za den si mě přivolal,
a já jsem ten strašný Hagen.
Na konci štoly, kde nikdy není den,
frajere utíkej, už blíží se Hagen.
Autor Django, 22.05.2013
Přečteno 643x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí