Mlžný hvozd

Mlžný hvozd

Z podzimních peřin z listoví
jak ostré hřeby trčí jehličí;
z ostružin koruna i trnité okovy;
kdo bez dechu, nekřičí

 

Dusot koní divokých tě děsí z temnot hvozdu,

neslyšíš větru šum, potoky či zpěv drozdů

 

Tobě vstříc povstává z oparu tiše

démon, hubitel z podsvětní říše

 

A z astrálu zběsilé ty skřeky
ve snu provázet budou tě věky;

rád by ses opět z vězení stromů

dostal pryč, utekl, schoval se domů

 

Zatím však mysl tvá plní se vizí
jak meč tě probodá a duše tvá mizí

...

Jak růže květ uvadáš,

tvé tělo se třese.

Pomalu ze sna procitáš

a budíš se v mlze v lese... 

Autor Oxík, 21.01.2015
Přečteno 401x
Tipy 6
Poslední tipující: knihomolka, zelená víla, Frr, Jort, danaska
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí