Zrůda

Zrůda

V mém životě zůstanou už jen lebky a stín,

a temnota do níž se velmi těším.

Mám pocit že jsem jí stále blíž,

a proto má ruka svírá obrácený černý kříž!

 

Uschlé růže zavěšené v rozích,

hudba nahlas znějící v mých uších.

Něco není tu ale v pořádku,

hodiny v pokoji běží pozpátku.

 

Počkat, není to sen? nebo noční můra?

Něco mě potápí, je to ta zrůda!

Ta zrůda co nutí mě bdít,

nikdy mi nedovolí v klidu snít.

 

Nemám ji ráda, to ona nutí mě padat na zem,

vždy když mluví na mě tichým a hrubým hlasem.

V hlavě mi zní její hlas,

ve tváři mi ostatní vidí strach.

 

To je díky ní, to ona mě užírá,

z mého těla energii požírá.

Ostatní mají mě za blázna,

přitom rady "chytrých" jsem získala.

Bohužel bylo to k ničemu,

pokojem slyším probíhat ozvěnu.

 

Na zemi pentagram a v ruce knížku,

všechnu moc posílám do toho křížku.

V ruce pálí mě a dělá jizvy,

já to však vydržím a pokořím výzvy!

 

 

 

Autor Blondý, 24.02.2016
Přečteno 556x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Dávid, JSJ, 666 Idiot MCR, Kᴀʀɪɴ ƈαvαℓℓσ ㋡, boneslash, Vyvrženec
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň je velmi zajímavá a já ráda dala..ST..

07.06.2020 22:51:10 | Jaruška

Dlouhou dobu jsem nic nepsala, ale začínám se k tomu pomalu vracet. Uvidíme, jestli se vrátím mimo pokusu o psaní knihy i k básním. :)

10.04.2020 22:08:05 | Blondý

Držím palce :) aj s knihou, nech má úspech aký čakáš :) aký v nej bude prevládať žáner?

10.04.2020 23:28:17 | Dávid

Škoda, že Ste sa podelili len s jednou básňou :)

10.04.2020 15:05:10 | Dávid

Na zdi kapely a na krku lebka, mé oblíbené číslo je šest set šedesát šestka.
Pěkně o sobě temně s tvořivostí skoro veselou. Tak je to správné.

17.07.2019 09:50:15 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí