Chyba

Chyba

Chyba

Z dlouhého večírku, šla, slečna domů.
Prochází ulicí a slyší, zvuk zvonů.
Ještě před chvílí byla královnou parketu.
Vzpomíná na Toma a bláznivou Markétu.

Jízdní řád na autobusovém nádraží ukazuje,
že další autobus až za hodinu ji pojede.
Slečna rozhodne se riskovat,
napřáhne pravici a začne stopovat.

Po chvíli zastaví jí černé auto,
bojí se, ale nastoupí.
Řidič se zeptá „Kam to bude?“
Velmi bázlivě odpoví.

Les na konci cesty tam vystoupím,
projdu ho a svůj dům uvidím.
Řidič jen kývne a usměje se ona,
ale hledá klíče a bojí se.

Vypadá to, že je milý,
co když, ale nezaveze, jí kam chce?
Někde v lese ji ublíží,
a pak už ji nikdo nikam nepozve.

V ruce svírá svazek klíčů,
a srdce bije ji jako o závod.
On spouští ruku z volantu
a sahá na její sedadlo.

Leknutím nadskočí,
sakra to se nemělo stát!
Je hloupá a ona to ví,
bohužel nemohla dál čekat.

„Slečno, jsme na místě,
vystupte prosím“
Otevře dveře
a vůz rychle opustí!

Rychlou chůzí prochází les,
do rytmu štěká hladový pes!
Za sebou vidí toho muže,
je ji v patách tak co teď zmůže?

Vidí svůj dům a běží ke dveřím,
popadá kabelku a snaží se ji otevřít.
Nemůže najít klíče: „Tak sakra! Kde jsou?“
Muž rychle běží její zahradou.

Slečna to vzdává, v slzách klesá k zemi,
muž na ni mává a je veselý.

On pomáhá ji vstát,
samozřejmě bez špatných úmyslů
Slečna už přestává se bát,
když ji podává její svazek klíčů.
Autor intellect_wench, 26.02.2016
Přečteno 511x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rytmus, rytmus, rytmus...

26.02.2016 11:14:35 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí