Strašák

Strašák

Anotace: Toto je má první báseň. Prosím napište komentář ať vím v čem se mám zlepšit:)

Dívá se do tmy, 

všechny vrány už spí. 

Bojí se zítřka,

a všech dalších dnů. 

 

Bojí se ohně, 

toho děsivého Slunce. 

Až zase vyjde, 

zase ho oslepí. 

Ale jen na chvíli, 

strašák nic neuvidí. 

 

Neuteču,  to je mé prokletí. 

Udělal jsem chybu, 

která se neodpouští. 

 

Lákal jsem bezbranné, 

nenechal je utéct. 

Týdny je mučil, 

pak se zbavil. 

 

Ruce a nohy svázané, 

nemohli se hnout. 

Bylo jich desítky, 

většinou ženy. 

 

Pak si pro mne ďábel přišel. 

Proměnil mě,  za mé hříchy, 

na strašáka, ze slámy. 

 

Teď stojím tu a hledím do slunce. 

Týdny,  měsíce,  snad budu tu věčně. 

Zlo se mi vrátilo,  teď zažívám to také. 

Není kam utéct,  nohy mě už neposlouchají. 

 

Slunce už vychází, 

a vrány se scházejí. 

Nastává další den, 

plný mučení a zoufalství. 

 

 

Autor Qajja87, 29.10.2018
Přečteno 706x
Tipy 6
Poslední tipující: Kubíno, Abeekr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji

02.11.2018 13:24:26 | Qajja87

Hezká báseň, povedla se ti. :-)

31.10.2018 22:14:03 | Kubíno

To je nádherné! Tip. Přidám si vás k oblíbeným:)

31.10.2018 17:35:17 | Abeekr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí