Hra se třemi cizinci

Hra se třemi cizinci

Osud

- to je ten

co mi dosud

kazil mé plány

kazil mé touhy

- mít život dlouhý

 

a jeho přítel

nejbližší

- dovolím si podotknouti

zove se Čas

- ach, jak ten mé srdce rmoutí

srdce všech z nás

 

...

 

mé vlasy barvy uhlu

zbělely takřka během noci

svaly mé ochably, tvář povisla

kosti zřídly a vrásky zbrázdily mi skráň

marně se pídím po pomoci

která neexistuje

 

a tak přemýšlím nad jejich hrou

nad vzpomínkami

co ztrácí se mi

v záhybech mlžného rokeloru

plavím se v moři myšlenek

a stínů

na dřevěném voru

a čekám až do hry vstoupí třetí hráč

- netřeba zármutku

netřeba pláč

 

přijde brzy

tiše jak myš

vkrade se ke mně

s červenou maskou na tváři

planoucí oči zazáří

bělostné zuby se zašklebí

v pravici - BOŽE! - dýka velebí

přiblíží se ke mně blíž

a-

 

pak už nic

Autor Schedir, 09.02.2019
Přečteno 434x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí