Wampirica nobilis

Wampirica nobilis

Anotace: Krátká báseň s trochu halloweenským nádechem

Temným stínem za svitu lůny,
opouští svou kobku.
Zplozenec zatracení a temnoty
se připravuje k lovu.

(V podobě netopýra
své okolí prozkoumává)

Tu všiml si velkého sídla
ve kterém svíce plála.
V němž mladá baronesa spala.

Snese se na balkón honosný
ve stvůru se opět promění.
Třas od nenasytné touhy ho provází,
své ostré zuby cení.

(Tichem se plíží, v stínu se skrývá
Pach krve cítí, chtivě se k baronese vkrádá)

Když stojí nad ní,
naposled si svou oběť prohlíží.
Čistá tvář hodna vášnivé lásky,
sametové, kaštanově hnědé, vlásky.
Pohledná mladá slečna
dosud špatností netčena.

Nakonec ji zbaví světských pout
Na druhou stranu ji nechá plout.
Už ji čeká jen poslední soud..

Mocné tesáky do krku pronikají,
dech se z toho výjevu tají.
Poslední kapka rudé krve
a je vše řádně hotové.

Nasycený netvor tak, jak neslyšně přišel,
opilý krví zase odešel.
Krajem opět letí coby netopýr,
do své kobky se vrací netvor zvaný upír..

 

Autor Martin_Beneš, 01.11.2020
Přečteno 287x
Tipy 3
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano - dvojvýchodné adjektivum nobilis. Stejné u feminin a maskulin. Umí autor latinu? Zjevně ano!

01.11.2020 10:33:20 | ARNOKULT

Děkuji za uznání, latinou nás mučili na škole.

02.11.2020 15:39:05 | Martin_Beneš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí