Smrt, a duše

Smrt, a duše

Těla pomalu se rozkládají,

Tam ani doktoři šanci nemají.

Kde místo zavání smrtí,

Tam se smrt objeví vzápětí.

Nad mrtvým natáhne ruku,

Celá místnost je beze zvuku.

Jenom hrůzu to nahání,

Když máš se smrtí setkání.

Duši lidem bere vzápětí,

už celá staletí.

Mrtvola je na pohřeb ustrojena,

Příbuzným se podlamují kolena.

Mrtvola v rakvi leží,

na tom už smrti nezáleží.

Duši odvádí do nebe,

celé tělo z toho zebe.

Máš strach, jestli v nebi skončíš ?

Nebo o pravosti pekla se přesvědčíš.  

Autor tatela, 01.12.2020
Přečteno 494x
Tipy 2
Poslední tipující: Tessa98, ccigg
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Z téhle básně mě zamrazilo, což byl asi účel, super O:)

28.05.2021 16:57:17 | Tessa98

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí