Černý kříž

Černý kříž

Anotace: Báseň psaná v LBC Zahradě vzpomínek

Sbírka: Jitřenka v medu

Slunce, jak barman
namíchalo modrý koktejl
z oblohy
však do nebeského baru
přišla hostka noc
jež nápoj vypila

uprostřed bývalého hřbitova
stojí černý kříž
na kamenném podstavci
z něhož cítím
Kristovu krev jež má barvu
právě uzrálých plodů jeřabin

Ač srpen, podzim už
zarývá své pařáty
pod kůži
u oprýskané hřbitovní zdi
zastyděl se vřes
a koráb nebe za větru
napnul šedé plachty
a hejno jiřiček
letělo složit křídla
pod dřevěný krov
Autor Petr27, 19.08.2022
Přečteno 252x
Tipy 17
Poslední tipující: CULIKATÁ, Frr, Marten, Kan, mkinka, Sonador, Caliéry, Stanislav32, Fil, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná poezie. Líbí se mi*

20.08.2022 00:04:46 | šerý

Díky :)

20.08.2022 22:36:39 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí