Nanynka

Nanynka

Anotace: Vítězslav Hálek

Vyběhla Nána do zelí,
ve košilaté ve běli,
a zelíčko jí v rozkoši
zazelenalo se ve koši.

Tu kdesi blízko, blizoučko,
když kráčí strání maloučko
je slyšet kruté mužské lání,
jako když hrom burácí na ni.

I ulekla se Nanynka,
až poklesla jí kolínka,
leč ký to div a ký to žal,
tam sedlák Josef před ní stál.

Jak ulekla se Nanynečka,
předrahá naše chudinečka,
však Josef, pravý český syn
stál tiše jako bernardýn.

A mámen lepou krásou její
usmál se na ni příjemněji
a ač byl dříve hromoval,
sám zelíčko jí natrhal.

Že při tom košík přišel zkrátka,
to jiná zase je pohádka.
Jak ti dva v troskách košíčku
si dali sladkou hubičku.
Autor Enšpígl, 21.07.2007
Přečteno 370x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí