Nanynka

Nanynka

Anotace: Petr Bezruč

Sto roků na pole chodila,
sto roků trhala zelí.
Až přišel z Frýdku Pepíček
a složit se v zelí jí velí.

Sto roků s košem chodila,
sto roků byl košíček celý.
Dneska je košík pošlapán.
Kdo ti ho Nanynko zcelí ?

Siroty pláčí, mají hlad.
Tak jako dříve ho měly.
Přijde ze šachet plamen a dým,
přijde den - bude i zelí.
Autor Enšpígl, 22.07.2007
Přečteno 389x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

eh, to už sem někde viděl, aspoň mám ten pocit... :(

23.07.2007 22:51:00 | journeyman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí