Nanynka

Nanynka

Anotace: Marie Pujmanová

Šťastné dítě v chatrných šatečkách,
naboso chodila Nanynka, dívka rozmilá.
Po poli běhala celý den, doma byl hlad.
Pepík, syn kulaka, na poli přepad ji.
Košík i poctivost, všechno tak ztratila
pro hlávku zelí.

Únor vše změnil.

Na velkých lánech společně zraje
pro všechny zelí.
Kulaci zmizeli, není jich více,
s úsměvem šťastným s traktorem jezdí
a s malým Pepíčkem
Nanynka - družstevnice.
Autor Enšpígl, 23.07.2007
Přečteno 367x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí