MUŽ V HRNCI

MUŽ V HRNCI

Anotace: o muži v hrnci - po dlouhé době a pracovním vytížení jsem ve fabrice na brigádě složil tuhle hříčku, holky ať čtou v mokrým tričku a pánové odplavou na čubičku... je to o ničem i o velké věci... a o tom je to hlavně, přeci

Co muž v hrnci navaří
to se sní
ať k obědu
či k večeři

ať čevabčiči
nebo maso kočičí

sní ho sám
ale rád by s ní

pára zasyčí
o ní on stále sní
jak se v páře páří
navzdory kalendáři
propáří leden i září

nevěřím tomu
že jsi s ním jedna ruka
ani kukátko
ani kukačky
z toho hrnce
nezakukaj

muž v hrnci
stále vaří
tiše vítá stáří

je jako hlemýžď
jako jídelna polní
kde to nonstop voní
bez zastávky
sní si o ní

strouhej zelí
jednu
raděj dvě
nebo tři hlávky

muž v hrnci nesnídá
co se nesní
dá slepicím
a dobrým sousedům
hrnec s poklicí
jeho dům

muž v hrnci
do peřiny
zaleze s kolegyní
kuchařskou čepicí
dobrou noc
dobrou noc
popřeje slepicím
v pruhovaným tílku
na bidýlku
/do rána mají
jen chvilku/

než usne
zašeptá hladovým střívkům
k obědu udělám
slepičí polívku
Autor journeyman, 23.07.2007
Přečteno 711x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

los peckos maximos
:-)

24.07.2007 12:56:00 | lidus

..ty gurmete:oD

24.07.2007 08:58:00 | STIMPRE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí