pět bab

pět bab

Anotace: množiny a podmnožiny aneb parodie na můj nick

Pět bab jelo na kole
vyjeli si na pole
kopat řepu od rána
ať je do tmy skopaná

první chtěla zakopnout
druhá řekla ani hnout
tretí tak za chviličku
když odkouří z doutníčku

čtvrtá už nic neřekla
s konkurencí utekla
pátá zívla velice
snědla ty tři slepice

v břichu pátý bába první
v nepohodě je jak v trní
na sousedu taky zívne
pak jsou tam dvě neomylně

jelikož chce vidět více
zažne za tu bábu svíce
z doutníku se mrakem kouří
teď zas třetí oči mhouří

nevydrží, zívne strašně
teď je v břichu sama vážně
pátá potká konkurenci
zívne na tu čtvrtou přeci

v břichu pátý žádná sláva
třetí zleva čtvrtá zprava
načež zívnou jen tak lehce
obě naráz jako klece

která kterou zívla dřív?
stačí na to deset piv?
Autor Petbab, 03.09.2007
Přečteno 555x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tohle je velmi povedená humorná písnička, má rytmus, vtip, nápad a já se u ní hodně pobavil :-)

16.05.2018 21:38:51 | klaun

Báseň, ako keď tancuješ polku.

28.05.2008 09:52:00 | waterlily

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí