Co sa tehdá u nás stalo

Co sa tehdá u nás stalo

Anotace: Moravěnka

Co sa tehdá u nás stalo

Tož byla jednů jedna dcérka,
na rameni pěkná kérka.
Pod sukniců dlůhé nohy,
vzíval jsem pak všechny bohy.
Pod jabloňů sedávala,
na chlapa jen nadávala.
Keď poznala mňa na veselce,
hádzali jsme kotrmelce.

Hen seděli jsme spolu,
a dívali se dolů.
Dolů z mosta na Dřevnicu,
sehnula se pro kyticu.
A do vody hapala,
ve vodě jen tápala.
Ona plavat neuměla,
na to holka zapomněla.
Voda tělo vyplavila až na konci Hradce,
do té doby šlo to s dcérkou podezdřele hladce.
Autor JR, 28.09.2007
Přečteno 393x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí